Sirmakan perhe ja soivan saaren salaisuus – Seikkailukertomus

Sirmakan perhe ja soivan saaren salaisuus – Seikkailukertomus

Itkonen, Jukka

Lensipä Sirmakan perheen kohtalaisen kookkaan olohuoneen halki rusina. Se läiskähti lipaston päällä hohtavan karttapallon kylkeen ja takertui sattumalta juuri Hiata-saaren kohdalle. Tai noh, jonkun mielestä sattumalta. Sirmakan perheen isästä kyseessä oli kohtalo. Niinpä koko Sirmakan perhe oli pian matkalla kohti pientä, kaukaista saarta. Saarta, jota hallitsi mahtaileva itsevaltias Piimä-Larsson kelvottomien apureittensa, tottelevaisuuspiimän sekä ehdottoman laulukiellon avulla.

Ja kyllähän sen tietää, mitä siitä seuraa, kun tavallistakin tavallisempi perhe matkaa merten yli arvoituksellinen puunukke kainalossaan, haaksirikkoutuu hyökyaallon heittämänä, joutuu viidakon vaaroihin ja törmää Tarzanin viransijaiseen. Ainakin siitä käynnistyy melkoisen vauhdikas aarrejahti.

Tarinaa vauhdittavat Elina Warstan valloittavat mustavalkoiset kuvat.

Jukka Itkosen (1951–2021) monipuoliseen tuotantoon kuuluu niin lasten kuin aikustenkin kirjoja. Hän on tehnyt runoja, proosaa, näytelmiä, kuunnelmia, suomennoksia, laulutekstejä ja musikaaleja. Viimeisimpänä ilmestyi valittujen lastenrunojen kokoelma Kultapöllö (2021). Itkonen on palkittu lukuisilla kirjallisuuspalkinnoilla.

Elina Warsta on monipuolinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka työskentelee omassa Solmu-yrityksessään. Warsta lukeutuu Suomen suosituimpiin kuvittajiin, ja hän on saanut myös runsaasti palkintoja ja ehdokkuuksia. Vuonna 2016 hän sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon.

Kirjanystävän tarjoushinta 22,90€