Kuinka Stella oppi puhumaan

Kuinka Stella oppi puhumaan

Hunger, Christina

Uskomaton, vallankumouksellinen tositarina ja selkeä opas, miten opetat koirasi puhumaan.

Kun logopedi Christina Hunger toi koiranpentunsa Stellan kotiinsa, hän alkoi nopeasti havaita yhtäläisyyksiä työnsä ja uuden lemmikkinsä välillä. Päivisin hän työskenteli pienokaisten kanssa, joiden kielellinen kehitys oli huomattavasti viivästynyt, ja auttoi heitä kommunikoimaan täydentävien ja vaihtoehtoisien viestintäratkaisujen eli AAC-menetelmien avulla. Iltaisin hän mietti: Jos koirat voivat ymmärtää sanat, jotka niille sanomme, eikö niiden pitäisi myös pystyä sanomaan sanat meille? Voivatko koirat käyttää AAC-menetelmiä kommunikoidakseen ihmisten kanssa?

Christina päätti kokeilla teoriaansa Stellan kanssa, ja aina viedessään Stellan ulos talosta hän alkoi käyttää tassunkokoista nappia, joka oli ohjelmoitu sanomaan hänen äänellään sanan ”ulos”, kun sitä painettiin.

Muutaman vuoden kuluttua Stellalla on yli kolmenkymmenen napin sanavarasto, joita koira käyttää päivittäin joko yksittäin tai yhdessä muodostaakseen lähes täydellisiä lauseita.

Kirja on osaksi muistelmateos ja osaksi opaskirja. Se kertoo Christinan ja Stellan yhteisestä matkasta, joka alkoi ensikohtaamisesta ja jatkui siihen päivään, kun Stella ”puhui” ensimmäisen sanansa, ja muihin läpimurtoihin sen jälkeen. Se kertoo myös tekniikoista, joita Christina käytti opettaessaan Stellaa, ja ne on jaettu yksinkertaisiin vaiheisiin ja helposti toteutettaviin askeliin, joiden avulla kuka tahansa koiranomistaja voi alkaa kommunikoida lemmikkiensä kanssa.

Voit seurata Stellaa ja Christinaa Instagramissa @hunger4words

Kirjanystävän tarjoushinta 22,90€