Diktaattori katsomossa – Tositarinoita urheilusta vallan varjossa

Diktaattori katsomossa – Tositarinoita urheilusta vallan varjossa

Pelttari, Hannu

Voittoja, ennätyksiä, ilon hetkiä ja karvaita tappioita. Jaloa kilpaa ja jännittäviä käänteitä. Urheilua mutta myös usein myös aivan muuta.

Hannu Pelttarin teos vie urheiluhistorian varjoihin, joihin penkkiurheilijan katse ei yllä. Pelttari kierrättää lukijaa antiikin urheilusta elektroniseen urheiluun, urheilun hulluuteen ja leikkisyyteen, Berliinin arjalaisista kisoista Mexicon mustiin nyrkkeihin, Muhammad Alista Neuvostoliiton jääkiekkoon, tilanteisiin ja tapahtumiin, joissa voitto ei ole tärkeintä vaan vaikuttaminen. Asialla ovat olleet niin poliitikot ja vallanpitäjät kuin media ja urheilijat itse. Milloin on edistetty taloudellista etua tai kansakunnan julkikuvaa, milloin vastustettu vääryyksiä tai asetuttu oikean asian puolelle.

Pelttarin teos on kiehtova matka urheilun maailmaan sen kaikessa moni-ilmeisyydessään.

Hannu Pelttari (valtiot. maist.) on tietokirjailijana erikoistunut urheilumaailman henkilöhistorioihin. Hän on kirjoittanut esimerkiksi urheilutoimittaja Sulo Kolkasta, valmentaja Armas Valsteesta ja urheilujohtaja Carl-Olaf Homenista. Hänen edellinen teoksensa on Kekkosen kisat (2018).

Kirjanystävän tarjoushinta 28,90€